Programare online

Noutăți

Cum să obții o pedichiură perfectă în condiții casnice?


Temperaturile cresc, ușor-ușor trecem la încălțămintea descoperită, iar carantina nu ne permite să mergem la salon pentru a ne aduce pedichiura în ordine. Nu-i bai, o facem și acasă. Dar pentru un rezultat bun, înarmați-vă cu ceva timp liber și câteva ustensile: forfecuță și pilă de unghii, o pilă pentru călcâie, o perie pentru exfoliere, cremă pentru cuticule, bețișoare de portocal, ac de unghii. 

Dacă am pregătit toate cele enumerate mai sus, să trecem la treabă. 

1.Home SPA

Procesul începe de la curățarea ojei de pe unghii, dacă o ai, apoi ții picioarele aproximativ 10-15 minute în apă caldă. Pentru mai multă relaxare, adaugă uleiuri esențiale sau sare de baie în apa caldă. 

2. Masare & exfoliere 

Folosindu-te de o perie specială, masează tălpile și călcâiele pentru a îndepărta pielea moartă. Vei avea nevoie de o pilă pentru călcâie, dar asigură-te că nu e prea agresivă, precum sunt cele din metal. Piatra ponce, în acest caz, e foarte bună. După ce ai ros ușor pielea moartă, aplică o cremă pentru tălpi și călcâie. 

3. Scurtează unghiile

Alege forma dorită și începe să tai ușor unghiile cu o forfecuță sau cu o unghieră. Rotunjește colțurile ca să nu intre în piele. Păstrează aceeași formă pentru toate unghiile. 

4. Înlătură cuticulele

Știm că ești tentată să tai cuticula cu forfecuța, dar nu e cea mai bună idee - așa cuticula va crește rapid înapoi. Îți sugerăm să folosești un ulei sau o cremă pentru cuticule, pe care le lași să acționeze maxim 2 minute și ulterior, cu ajutorul unui bețișor special, împingi cuticula. Astfel, cuticula va crește mult mai greu și va avea un aspect frumos și sănătos. 

5. A venit și timpul pilei

Cu ajutorul pilei pentru unghii pilește vârfurile și dă-le forma pe care ți-o dorești. Ai grijă să păstrezi forma unghiilor la fel. 

6. Operațiunea ”oja” 

Această parte o poți numi creativă. Te poți juca cu culorile sau poți opta pentru o nuanță naturală, pastelată. Ce trebuie să știi e că ojele colorate se usucă mai greu, de aceea evită-le dacă te grăbești. 

7. Hidratarea

După ce unghiile ți s-au uscat complet, exersează rolul de maseuză. Aplică o cremă pentru tălpi și călcâi, dacă nu dispui de una, poți folosi o cremă hidratantă pentru corp sau un ulei de corp, și masează până se absoarbe definitiv în piele.

Așa vei obține o piele catifelată și-ți vei simți picioarele mult mai ușoare și mai relaxate. 

Spor la treabă! 

Monne

©   All Rights Reserved Privacy Policy

Confidențialitatea Dvs. este importantă pentru noi și, din acest considerent am descris detaliat modul în care colectăm, folosim și partajăm informațiile Dvs. personale. Vezi detalii
Sunt deacord