Programare online

Noutăți

Îngrijirea tenului vara: 10 sfaturi folositoare



Îngrijirea tenului pe timp de vară nu se referă doar la perioada când suntem la mare sau ne bronzăm. Este absolut necesar să acordăm atenție sporită tenului pe tot sezonul estival, când temperaturile sunt ridicate, razele ultraviolete UVA şi UVB lasă urme asupra pielii, cauzând inflamaţii sau arsuri. 
Pentru că este actual, am decis să abordăm subiectul într-un articol, pe care te invităm să-l citești. 

1. În primul rând, vara uită de proceduri precum peelingurile chimice, curățarea profundă, albirea sau injectarea tenului. Poți reveni la ele în toamnă, dar vara există riscul de a introduce infecții în piele sau de a te alege cu arsuri solare.

2. Nu uita să-ți hidratezi pielea! Cremele, serumurile sau gelurile care se absorb rapid vor fi salvarea ta. Încercă produsele cu aloe vera, ele nu doar hrănesc și răcoresc plăcut pielea, dar te  ajută, de asemenea, să faci față iritației după expunerile la soare.

3. Completând sfatul anterior: nu folosi vaselină, uleiuri și produse pe bază de glicerină atunci când vrei să faci băi de soare. E un mit că aceste produse ajută la obținerea unui bronz mai persistent și mai frumos. De fapt, vaselina și glicerina înfundă porii, împiedicând transpirația, iar asta duce la șoc termic. Uleiurile creează efectul de lupă asupra pielii, stimulând apariția arsurilor.

4. Folosește crema de protecție solară! Chiar și atunci când mergi la o simplă plimbare și nu intenționezi să faci baie de soare, alege un fond de ten sau o cremă de zi cu un SPF de cel puțin 10%. Noi îți propunem crema de protecție Holly Land, BB cream sau CC cream din aceeași gamă, pe care am testat-o și de care am rămas foarte mulțumite. O găsești în salonul Monne, iar pielea ta îți va fi recunoscătoare.

5. Nu uita că înainte de a merge pe plajă, crema cu protecție solară trebuie aplicată cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a ieși din casă și, în mod categoric, nu atunci când te-ai întins deja pe șezlong. Filtrele UV conținute în creme au nevoie de timp pentru a se absoarbe în piele și a începe să acționeze. 

6. Doi litri de apă este minimul de consum necesar pe zi. Vara, volumul poate ajunge până la trei sau patru litri! Apa potabilă ajută la hidratarea pielii și o ajută să reziste mai eficient la căldură.

7. Obișnuiește-te să porți în geantă un spray cu apă termală. Acest produs va hidrata rapid pielea, nu numai pe plajă, ci și la munte, pădure sau după un zbor lung.

8. Include în alimentația ta produse bogate în vitaminele A, C și E. Sunt antioxidanți naturali și ajută la combaterea efectelor nocive ale razelor solare. Aceste vitamine se conțin în: ulei de măsline și de floarea soarelui, ouă, afine, morcovi, măsline, migdale, varză, coacăză neagră, toate legumele verzi.

9. Oricât de mult îți dorești să te relaxezi vara și să-ți permiți un pic mai mult, nu trebuie să bei alcool în cantități mari sau mai des de trei ori pe săptămână. Vara, acest lucru va duce la edem grav, precum și la restabilirea mult mai lentă a lichidului în organism și piele. 

10. Odihnește-te! Petrece mai mult timp în aer liber, la umbră, dormi 8 ore, începe să alergi sau să mergi cu bicicleta. Un stil de viață sănătos e benefic pentru pielea ta în orice moment al anului. 

Tu ce ritualuri de îngrijirea a tenului ai pentru vară?


Monne

©   All Rights Reserved Privacy Policy

Confidențialitatea Dvs. este importantă pentru noi și, din acest considerent am descris detaliat modul în care colectăm, folosim și partajăm informațiile Dvs. personale. Vezi detalii
Sunt deacord